Een tijd terug had ik al aangekondigd dat de website van Minnertsga vroeger aangepast gaat worden aan de huidige eisen en dat er ook een ook een database met gegevens van vroegere bewoners en hun (familie)relaties wordt ontwikkeld. Wel de eerste stap is gemaakt, het begin is er.

Website-bewoners

In de menubalk is een optie Vroegere bewoners toegevoegd. Door daar op te klikken komt u bij de gegevens van vroegere bewoners van Minnertsga. Er is een begin gemaakt met de invoer van gegevens die allemaal uit openbare registers zijn verzameld. Bewoners waarvan ik foto’s of documenten in mijn collectie heb, worden aan die bewoners gekoppeld.

Er staan u heel veel opties ter beschikking om te zoeken naar namen of families. Foto’s te bekijken en u kunt zelfs de onderlinge familierelaties grafisch op uw beeldscherm laten zien. Klik hier om een voorbeeld te bekijken.

De database moet verder nog ingericht worden en uiteraard moeten er nog heel veel gegevens worden ingevoerd. Een megaklus want dat zijn er nog enkele duizenden. In de komende maanden zullen er steeds meer gegevens van bewoners aan worden toegevoegd. Via de optie Wat is nieuw krijgt u een overzicht van de laatste aanvullingen.

Het de bedoeling dat de gehele database in deze website wordt geïntegreerd, maar die stap hoop ik te zetten als ook deze website een nieuwe uitstraling krijgt. Die klus staat gepland in de kerstvakantie.

Volgens mij is er weer een flinke stap gemaakt om Minnertsga en de vroegere bewoners op de kaart te zetten.

O ja . . . . er staat een optie Aanmelden maar u hoeft zich niet aan te melden. Alle gegevens zijn zonder aanmelding te raadplegen.