Introductie vroegere bewoners en andere personen

De vroegere bewoners van Minnertsga en hun onderlinge familierelaties worden zoveel mogelijk vastgelegd in een stamboomprogramma. Daarin worden de geboorte- trouw- en overlijdensdatums vastgelegd, maar als er meer informatie bekend is wordt die er ook in vastgelegd. Die persoonsgegevens kunnen worden aangevuld met bijvoorbeeld foto’s, documenten, levensverhalen, filmfragmenten en zo meer.

In het stamboomprogramma kan worden gezocht op namen waarna de persoonskaart of de gezinskaart in beeld komt. Ook kan het voorgeslacht of de nakomelingen van de betreffende bewoners schematisch worden getoond. Er zijn verschillende submenu opties beschikbaar. Zo kan er ook in alle foto’s, documenten en andere media worden gezocht. De gegevens uit het grafregister (ligging van graven), voor zover de overledenen in Minnertsga zijn begraven, zijn ook in het stamboomprogramma vastgelegd. Op basis van deze gegevens heeft Dooitze Zwart familieoverzichten gemaakt. Die zijn staan – hier – (menuoptie: Archief > Documenten (PDF). Kortom een bron van informatie over vroegere bewoners is hier op de website te vinden.

Het begrip vroegere bewoners moet wel ruim worden genomen. Dat is soms noodzakelijk om de onderlinge familierelaties in beeld te brengen. Maar er zijn ook veel foto’s van buiten Minnertsga in het archief die te mooi zijn om niet te laten zien. Daarom zijn die ook geplaatst in dit stamboomprogramma met de bijbehorende familiegegevens.

Voorbeeld schematisch overzicht

Uiteraard staan niet alle vroeger bewoners in het stamboomprogramma, maar er worden steeds meer nieuwe gegevens aan toegevoegd. Via de menuoptie: Wat is nieuw? wordt een overzicht getoond van de aanvullingen van de laatste 30 dagen.

Heeft u als bezoeker een opmerking of een vraag bij een bepaalde persoon? Dan kan er heel eenvoudig via de optie: Suggestie van de betreffende een bericht worden verstuurd naar de beheerder (Gerryt Bouma). En heeft u zelf foto’s of documenten die een plaats moeten krijgen in het stamboomprogramma, dan horen wij dat graag van u.

Succes met uw zoektocht naar vroegere bewoners of familieleden.

NB.