Dinsdagmiddag 19 november hebben Gerryt en Aalzen een serie beelden laten zien over de middenstand van vroeger in het dorp. In het gebouw de Twaskar zaten ruim 60 bezoekers te kijken naar een prachtige serie oude foto’s die groots werden geprojecteerd. Gerryt praatte de beelden uit vervlogen tijden aan elkaar. De middag was georganiseerd door de SWO (Stichting Welzijn Ouderen Het Bildt).

In Minnertsga was vroeger, net zoals in veel andere dorpen, een bloeiende middenstand. Kruidenierswinkels, bakkers, slagers, groenteboeren, kappers en ga zo maar door. In Minnertsga waren vroeger vijf bakkers die allemaal probeerden hun producten aan de man de brengen. Maar de bloeiende middenstand in de dorpen is verleden tijd. Toen Rienik Post uiteindelijk de winkeldeur in 2004 sloot, zie hij: ‘Net sentimenteel wurde, it is sa’.

Bij het zien van de beelden kwamen er veel herinneringen naar boven bij het publiek wat zeker was te merken. Want het och heden ja gevoel bleek wel uit de opmerkingen en aanvullingen die Gerryt van het publiek kreeg.

Het was een zeer geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is, maar dan met een ander verhaal en veel beelden over Minnertsga vroeger.