Uit de nalatenschap van Akke Vogel-Hoekstra (1916-2017) hebben we voor het dorpsarchief een aantal oude foto’s, oude rouwbrieven en andere documenten in beheer gekregen. Die worden gescand, beschreven en voorzien van een inventarisnummer. Daarna worden de foto’s en het documentatiemateriaal op de website gezet zodat ook anderen belangstellenden dit kunnen bekijken.

De twee fotoalbums die we meegekregen hebben gaan weer terug naar de familie nadat de foto’s zijn gescand, want ook daar zitten foto’s bij van Minnertsgaaster bewoners die geboren zijn in de tweede helft van de 19e eeuw. Een aanwinst voor het dorpsarchief.

Veel vroegere bewoners krijgen op deze wijze een gezicht. Nakomende generaties kunnen via de website van Minnertsga vroeger eenvoudig informatie en foto;s terugvinden van verre familieleden of voorouders.

Als u zelf oude foto’s heeft of documenten, gooi dat alstublieft niet weg. Wij nemen het graag in ontvangst en zullen het zorgvuldig bewaren in de archiefruimte in de bibliotheek in St. Annaparochie. Daar kunnen al die foto’s en documentatiemateriaal in het echt worden bekeken.