Sinds een aantal weken zijn we bezig met het inventariseren en beschrijven van alle documenten die in de archiefruimte wordt bewaard. In de loop der jaren is veel materiaal ingebracht en zorgvuldig in mappen gedaan. Maar de omvang van de documenten wordt alsmaar groter en snel iets terugvinden wordt dan lastiger. Daarom wordt elk document nu beschreven en ingevoerd in een lijst die op deze website staat. – klik hier-

Roestige nietjes en peperclips worden uit de documenten gehaald en opgeslagen in zuurvrije archiefdozen en omslagen. En als de documenten eenmaal in de lijst zijn opgenomen, zijn ze snel terug te vinden. Inmiddels zijn er meer dan 575 stukken beschreven, maar er moeten nog veel meer door de handen worden genomen. Wij gaan stug door!

Heeft u zelf documenten die u wilt laten bewaren en waarmee we de geschiedenis van Minnertsga nog beter in beeld krijgen, dan kunt u het materiaal inleveren bij Aalzen de Haan in Minnertsga of in de bibliotheek in St. Annaparochie brengen. Wij zullen er zorgvuldig op passen.

Gerryt