Van Age Posthumus, kleinkind van Age Posthumus en Klaske Buwalda, kreeg ik deze week weer een paar foto’s toegestuurd. Een mooie zwart-wit foto van ‘mem’ Klaske en haar beide zonen.

Smelle-leane-Posthumus

Hoarnestreek en rechts de Smelle Leane (Googleview)

 

Age (1878) en Klaske (1879) Posthumus – Buwalda zijn op 13 mei 1905 in de gemeente Barradeel in het huwelijk getreden. Het echtpaar kreeg drie kinderen: Jacob, Jeltje en Jelte. Het gezin heeft gewoond in de woning aan de Smelle leane 1, een zijpad van de Hoarnestreek.

De schuur bij de woning is door hun zonen aangebouwd. Op de zwart-wit foto staan de beide zonen met hun moeder Klaske achter de woning waar een stal was voor een paar stuks vee.

Age kan zich herinneren dat de woning wat een vreemde indeling had. Een gang in het midden en aan weerszijden een woonruimte. De woning is later bewoond geweest door de ouders van Age. Dit is ook het geboortehuis van Age. Na het overlijden van de vader van Age in 1958, is de woning verkocht aan Jelte Visser die later de woning heeft afgebroken en er een nieuwe woning heeft gebouwd.

Jacob_Klaske_Jelte-Posthumus-klein

Vlnr: Jacob, moeder Klaske en Jelte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smealle-leane-1

Smelle leane 1