In 2012,in de decembermaand, heb ik een nieuwe website gemaakt met de titel: Minnertsga vroeger. Onder deze titel is de website zo langzamerhand een begrip geworden zo blijkt u het bezoekersaantal en het aantal pagina’s dat die bezoekers lezen en vooral ook de reacties die mij bereiken, ook via een andere weg dan de ‘digitale snelweg’ zoals het internet in het begin van de jaren ’90 werd genoemd. Het overtreft ruimschoots mijn verwachtingen en daar ben ik bijzonder blij mee.

 

Nieuwe websiteUitsnede-website

Al een paar jaar eerder had ik een website ‘in de lucht’ over het Minnertsga van vroeger, maar die was erg statisch. Een onhandig programma was er voor nodig om op fatsoenlijke wijze teksten en afbeeldingen op de website te krijgen. Lastig werken was dat. Omdat er zoveel moois over het Minnertsga van vroeger is te vertellen en te laten zien, heb ik gezocht naar andere mogelijkheden. En  . . . . . die vond ik in december 2012. Het programma waar deze website nu mee is gemaakt voldoet nog steeds aan al mijn wensen. Teksten zijn eenvoudig te plaatsen en afbeeldingen en filmfragmenten e.d. . . . . . het is allemaal een fluitje van een cent. En als het makkelijk werken is met een programma heb je er ook plezier in om steeds weer nieuwe dingen op Minnertsga vroeger te zetten.

En wees gerust . . . . . . er ligt voldoende materiaal om over te schrijven en te publiceren. Daarnaast komt er ook nog steeds meer bij.

 

Uw eigen verhaal

Inmiddels hebben enkele bezoekers/lezers ook herinneringen ingezonden met de bedoeling die hier te publiceren. De heer P. Steensma, zoon van Lolle en Geesje van de Tsjerkestrjitte, heeft herinneringen over zijn ‘pake’ en de familie Steensma ingezonden. Klaas Groeneveld heeft een flinke aanvulling geschreven over het artikel: Politie in Minnertsga vroeger en anno 1976. Van de John van den Dol (Queensland/Australia) ligt een verhaal over zijn verblijf als kind in de oorlogjaren bij de familie Bernardus Traivaille. Deze teksten moeten nog worden bewerkt en afbeeldingen bij gezocht worden, dus nog even geduld.

 

Gezocht foto’s

Uit onverwachte hoek komen soms prachtige foto’s. Jelle Feenstra is een ‘grote’ leverancier en er verschijnen op de Facebook pagina van Minnertsga vroeger ook foto’s uit de oude schoenendoos. Geweldig hoe je dan ziet hoe anderen daar weer op reageren en ook weer blij zijn omdat zij familieleden of anderen herkennen. Bij mij zelf liggen er ook nog honderden foto’s. De beeldbank wordt er langzamerhand goed mee gevuld. En het mooie van de deze beeldbank is dat je eenvoudig kunt zoeken op namen. Heeft u zelf nog foto’s . . . . . stuur ze op of geef mij even een berichtje.

 

Plannen

In eerste instantie doorgaan met deze website met nog meer verhalen, foto’s en filmfragmenten. De website blijven verbeteren en – hoewel de website over vroeger gaat – bij de tijd houden. Dus regelmatig een nieuw verhaal en nieuwe (oude) foto’s plaatsen.

Mist u iets op deze website of heeft u zelf een idee, laat het mij weten. Ik hoop dat dit jaar de bezoekers aantallen van het gemiddelde van 90 per dag in 2013, zal overstijgen.

En blijft u vooral reageren op verhalen en foto’s! Met uw hulp zijn er al veel meer nemen bekend geworden. Dank daarvoor.

Gerrit Bouma