HOE KUNT U HELPEN ?

Kan ik documentatiemateriaal beschikbaar stellen ?

Ja, graag zelfs. U kunt het beschikbaar stellen door het in bruikleen te geven of in eigendom over te dragen aan Minnertsga vroeger. Met dat materiaal kunnen we verhalen over vroeger schrijven en oud-bewoners in beeld houden voor volgende generaties.

Wat gebeurd er met mijn documentatiemateriaal ?

Uw documentatiemateriaal wordt gescand en gearchiveerd. Het gescande materiaal wordt in de beeldcollectie van deze website opgenomen en het materiaal zelf wordt opgeslagen in het dorpsarchief in het MFA De Doarpsfinne.

Kan ik het documentairemateriaal laten scannen ?

Jazeker, als u het documentatiemateriaal niet kwijt wilt maar wel beschikbaar wilt stellen, dan gaan wij het voor u scannen. Na het scannen krijgt u het zo snel mogelijk weer terug. Het gescande materiaal wordt opgenomen in de beeldcollectie van deze website.

Kan ik zelf scannen en de bestanden aanleveren ?

Ook dat kan uiteraard als u een goed scan apparaat heeft. De scanbestanden kunt eenvoudig versturen met het contactformulier op deze website of via de mail of aanleveren op een USB-stick bijvoorbeeld.

Waar kan ik de spullen brengen ?

Het mooiste is dat u contact met ons opneemt om een afspraak te maken. Dat kan via email of een telefoontje (zie Contact & Upload pagina).